VELLYKKET SPEIDERAKSJON 2016

VELLYKKET SPEIDERAKSJON 2016

Småspeidere og speidere i Kragerø speidergruppe samlet inn kr. 2.320,- i løpet av 1 time under årets Speideraksjon 2016.


Både småspeidere og speidere var svært stolte etter å ha gjennomført årets Speideraksjon onsdag 13. april. I sammen med Flyktninghjelpen har våre småspeidere og speidere bidratt til at flere syriske barn i Libanon får det kjærkomne og livsviktige tilbudet om skole. Inntektene fra Speideraksjonen 2016 er øremerket dette. Flyktninghjelpens generalsekretær Jan Egeland har sett borgerkrigens lidelser på nært hold flere ganger, og vet hvor viktig innsatsen for barna som har flyktet fra Syria er: – Antall barn og voksne som mister sine hjem i vår tids brutale kriger øker stadig. De trenger din og min hjelp, og derfor er det så prisverdig at norske speidere gjør en viktig innsats for syriske barn gjennom årets speideraksjon!

Fra 1. til 30. april samler norske speidere inn penger til Flyktninghjelpens skolearbeid i Libanon. – Norges speiderforbunds formål er å utvikle mennesker til selvstendighet og til å ta aktivt ansvar i samfunnet. Gjennom Speideraksjonen viser speiderne sitt engasjement i praksis. Det er stor aktivitet i speidergruppene under aksjonen, med dør til dør-aksjon, innsamling på kjøpesentre, aktivitetsdager og mye mer, forteller Jens Morsø, generalsekretær i Norges speiderforbund.

Kragerø speidergruppe var ute med sine bøsser onsdag 13. april og samlet i løpet av 1 time inn kr. 2.320,- som sendes Flyktninghjelpen.

Foreldrene er også en del av aksjonsdagen, for når speiderne er ute med sine bøsser har foreldrene dugnad på Speiderhuset og vasker våre møtelokaler - også de gir 1 time av sin tid.

Etter innsamling og dugnad serveres det kaffe, juice og hjemmebakt kake (hjertelig takk Sandra) i tillegg til kjeks utenfor Speiderhuset.