FOR EN DAG - 17. MAI 2016

FOR EN DAG - 17. MAI 2016

Det ble en drømmedag! Som bildet viser ble solen, det norske vaiende flagg, kanonene på Gundersholmen Kystfort og feirende folk for vår nasjonaldag et sterkt inntrykk for mange. Selv om vi samlet kl. 06:45 om morgenen fikk vi tilbakemeldinger om at Speiderparaden så en frem til og ønsket å være med på!


Med 11 norske flagg og vårt eget grønne banner ble Speiderparaden en fin markering der toget marsjerte; opp løkkebakken, Tevannsbakken, over Biørnebyen, ned Arnesens bakke, Tallakshavn, Havna - hvor det alltid blir et lite stopp for at musikken skal spille "Ja vi elsker" med fjorden og Furuholmen, Kirkeholmen og Tåtøy som tilhørere i tillegg til de fremmøtte beboere - før toget igjen setter seg i bevegelse med Smedsbukta, Seniorsenteret til Gundersholmen Kystfort.

Flaggheising på Gundersholmen kl. 08:00 har blitt en tradisjon, og her vanker også den første "øresus" når kanonene salutterer. Like overraskende kommer det første skuddet hvert år, selv om det ble varslet rett før. Først nå er byen i ferd med å våkne, "kommandanten" på Gundersholmen (Einar Tafjord) har vært en liten runde på øya og samlet søppel, sannsynligvis etter russen som var samlet her natt til 17. mai. Russebilene som står parkert på Barthebrygga like ved viser også tegn til at Kragerø er i ferd med å våkne.

Selv etter allerede en times speiderparade tar flaggborgen fatt på siste etappe fra Gundersholmen til Minnestøtta ved Kirketomta. Dette er rene "plankekjøringen" i gjennom bykjernen etter alle frukttrær og buskene når en passerte Havna og Smedsbukta for en drøy halvtime siden, frukttrær som alltid er et hinder for flaggene og formelig ønsker å "hilse på" de røde, hvite og blå fargene.

Flaggborgen ved Minnestøtta har speiderne tatt ansvar for i mange år, en tradisjon vi så gjerne ivaretar, på Nasjonaldagen og for at vi er et fritt land!