En natt i Studsdalen

Leirmerket for "En natt i Studsdalen" 2015
Leirmerket for "En natt i Studsdalen" 2015

Blir du med på vår dugnad, "En natt i Studsdalen "? Allerede i juni la vi opp til planer om overnatting i friområdet Studsdalen, men lite visste vi da at datoen skulle bli fastsatt på Grenland Krets leir i Lunde. Her holdt Fylkeskoordinator Mariken Kjøhl fra Forum for Natur og Friluftsliv i Telemark et foredrag, og dato 05. septmber ble nevnt i forbindelse med åpningen av Friluftslivets uke hvor en håpet å sette nye rekord ved at 50.000 overnattet ute natt til 06. september 2015.


Kragerø speidergruppe meldt fra at vi støtter dette og ble raskt registrert som lokal aktør i Kragerø.

Vi er nå i innspurten med å få deltakere til arrangementet. 85 politikere har i disse dager mottatt en e-post fra Kragerø speidergruppe med teksten:

Bli med på en hyggelig dugnad og sett Kragerø på kartet !

Friluftslivets År 2015 ble åpnet i januar ved at ordfører Kåre Preben Hegland overnattet i lavvo i sammen med tre speidere i Studsdalen. Åpningen ble bra besøkt og spalteplass i avisene var vi meget godt fornøyd med. Å vise at friluftsliv er populært i kommunen er Kragerø speidergruppe, som er medlem av Norsk Friluftsliv gjennom Norges speiderforbund og  Forum for Natur og Friluftsliv i Telemark gjennom Grenland Krets, svært glade for å være med på.

Nå har vi en utfordring som vi ønsker å be dere som politikere om hjelp til å markere. Når en organisasjon henvender seg til politikerne om hjelp er det som oftest snakk om økonomi, men her ønsker vi tilstedeværelse av deg som person. Vårt mål er å sette Kragerø på Friluftsliv-kartet. Vise alle at i Kragerø har vi friområdet Studsdalen som også kan brukes til overnatting - med andre ord "En natt i Studsdalen ".

Norsk Friluftsliv skriver på sine web-sider:

Den 5. september markeres starten på Friluftslivets uke, med en #nattinaturen. Du oppfordres herved til å ta med deg barna, kolleger, venner eller kjæresten på en magisk natt i det fri. Blir dere med, er dere med på noe stort.

– Vi håper å få rekordmange nordmenn til å sove ute denne natten. Målet er 50 000. Vi ønsker at flere mennesker skal oppleve naturglede og opplevelser gjennom alle årstidene, forklarer Lasse Heimdal, generalsekretær i Norsk Friluftsliv. Han presiserer at #nattinaturen er en suveren mulighet til å prøve allemannsretten i praksis.

Vi skal skynde oss å nevne at Kragerø speidergruppe for ordens skyld har innhentet tillatelse fra Kragerø kommune for arrangementet og overnatting i Studsdalen. I tillegg er det fra Kragerø brannvesen gitt tillatelse til å bruke bålpannen.

Det er åtte registrerte arrangører i Telemark pr. i dag:

Skien: FNF-Telemark, 1. Solum speidergruppe, Grenland Friluftsråd, Telemark Turistforening

Porsgrunn: Porsgrunn FSK speidergruppe

Bamble: Bamble speidergruppe

Hjartdal: Tuddal Bygdekvinnelag

Kragerø: Kragerø speidergruppe

Pr. 26.08. har 20 politikere i Telemark meldt interesse for å overnatte ute denne natta, og sammenligner vi med arrangørene over finner vi

Skien: 4            Porsgrunn: 4     Bamble: 2         Hjartdal: 0         Kragerø: 1

Dette kan vi gjøre noe med, for vi er kjent med at mange politikere i vår kommune er friluftsinteressert, og "En natt i Studsdalen " vil være en anerkjennelse av at naturen og friluftslivet står høyt hos deg. Som du ser i oversikten over står Kragerø oppført med 1 idet ordfører Kåre Preben Hegland allerede har sagt ja til å overnatte i Studsdalen fra 5. september. Send oss gjerne en e-post til  speider@kragerospeider.no  og meld din interesse.

Ta med telt som kan settes opp i Studsdalen, for her håper vi på mange deltakere. Kragerø speidergruppe vil sette opp telt som eventuelt kan leies for en symbolsk pris (kr. 50,-) dersom du ikke har eget. Det kan eventuelt være lurt å bestille plass på forhånd! Vi åpner teltområdet kl. 17:00.

Vi setter over te og kaffekjelen inne på Speiderhuset, hvor også toalettet vil være åpent hele natta. Det politiske skal ikke vi stå for, men kanskje noen har et spørsmål eller flere til dere som er politikere.  Muligens vi kan lære deg noen speiderferdigheter som kart og kompass, knuter -  kan også løse floker, enkel førstehjelp o.l. Eller bare en hyggelig prat rundt bordene inne på Speiderhuset.

Ta med hele familien til "En natt i Studsdalen ", vær med på en hyggelig dugnad og sett Kragerø på kartet som en Frilufts-kommune 2015.

I januar 2015 sto Kragerø speidergruppe som aktør for åpningen av Friluftslivets År 2015. Den gang overnattet ordfører Kåre Preben Hegland og tre speidere i lavvo i Studsdalen. Kåre Preben vil være med også på "En natt i Studsdalen " fra lørdag 5. til søndag 6. september.

Speiderne er orientert om arrangementet og ønsker å overnatte i Studsdalen! Det er laget et merke som hver speider som overnatter vil få utlevert. Klarer speiderne å få med foreldrene?

Nå går vi ut til avisene, og arrangementet vil bli annonsert i KV torsdag 3. september. Vi håper selvsagt på å bli mange - veldig mange! Ser vi dette som en konkurranse med speidergruppene i Skien, Porsgrunn og Bamble må vi stå på!!

Det er laget en folder "En natt i Studsdalen 2015" og en som omhandler sikkerheten under arrangementet "Beredskap - En natt i Studsdalen - 2015". Disse vil bli levert de som overnatter.