NYHETER


Japanerne forsøker å legge alt til rette for at alle skal trives. Sverre har fanget opp dette motivet og kan fortelle at det er flere eksempler på deres gjestfrihet.

Presisjon og ryddighet

Publisert: 04.08.15

På noen speiderleirer kan en ofte bruke ordet KAOS. Vi sitter foreløpig med det inntrykket at Japan ikke har dette ordet. Presisjon og ryddighet derimot gjenspeiler seg på denne speiderleiren. Her skal ikke noe være tilfeldig, for det kan få et galt inntrykk.

Vi beklager samtidig at våre web-sider ikke vil bli oppdatert før lørdag 08.08., for her hjemme er det også en speiderleir som krever vår oppmerksomhet, og der skal vi selvsagt være med.


Hvem åpnet vannkrana?

Hvem åpnet vannkrana?

Publisert: 03.08.15

Det meldes om til dels store mengder vann fra oven på kretsleirens første dag. Vi fikk en gladmelding i det hele - Leif Jørgen og Jens Arnfinn, som har impregnert mattelt og kjøkkentelt, har bestått testen! Det kom ikke noe vann inn den veien, men det som kom inn var via bakken.

Nå er leiren i gang, og for Kragerø er våre samarbeidspartnere på leirområdet 8. Skien speidergruppe og Tønsberg speidergruppe. Våre gjester fra 6. Narvik inngår også i underleiren.


Leirmerket til Nordjamb'75

World Scout Jamboree Lillehammer - NORDJAMB 1975

Publisert: 03.08.15

40 år etter World Scout Jamboree på Lillehammer i 1975 var det en markering på åpningsdatoen den 29. juli, samme dato som årets jamboree ble åpnet, men 40 år etter. Den gang, som i år, deltok 2 speidere fra Kragerø sentrum, Terje Jørgensen fra 3.Kragerø speidergruppe og en fra 1.Kragerø speidergruppe. Den gang var det 2 speidergrupper for gutter og en for jenter, Kragerø 1. KFUK-speidere.


I dag handlet det for det meste om mat - internasjonal mat

Internasjonal matdag med kronprinsbesøk

Publisert: 02.08.15

Det er Cultural Exchange Day i leiren, og rundt lunsjtider er det klart for matfestival. Det er mange ivrige speidere og man kan kjenne matlukten mens man går fra leirplass til leirplass. De norske speiderne lager sveler. Det kan trykt sies at kombinasjonen varme panner og stekende sol ikke er den beste, men det går greit når gjestene begynner å komme. Leirområdet er dekket med norske flagg, speideruniformer og noen norske kronestykker ligger til utstilling. I tillegg spilles norske sommerklassikere på full guffe og gjør stemningen komplett.


Inngangsportalen til leiråmrådet

Grenland Krets leir åpnet i Lunde lørdag

Publisert: 02.08.15

Mens vi har 2 fra Kragerø speidergruppe på Verdensspeiderleir i Japan har resten av speiderne fra Kragerø i sammen med våre gjester fra 6. Narvik reist på kretsleir ved slusene i Lunde (Telemark Kanalkamping), og onsdag i neste uke kommer småspeiderne på besøk for 2 døgn i telt.

Kretsleiren ble åpnet med leirbål lørdag 1. august.