NYHETER


Speiderteltene sto på rekke og rad i Studsdalen 05.09.

Det ble en stille natt i Studsdalen 5. september

Publisert: 10.09.15

Vi må nok innrømme vår skuffelse over antallet som overnattet i Studsdalen fra 5. - 6. september! Med det forhåndsarbeidet som ble nedlagt, og det engasjement vi viste for at Friluftslivet i Kragerø skulle bli satt "på kartet" fikk en slik mottakelse var ikke beregnet. Med 85 e-poster til politikere var det 82 som ikke ga noen tilbakemelding. På Kommunestyremøtet torsdag 03.09. ble det fra talerstolen og fra ordfører oppfordret til å delta i arrangementet!


Leirmerket for "En natt i Studsdalen" 2015

En natt i Studsdalen

Publisert: 30.08.15

Blir du med på vår dugnad, "En natt i Studsdalen "? Allerede i juni la vi opp til planer om overnatting i friområdet Studsdalen, men lite visste vi da at datoen skulle bli fastsatt på Grenland Krets leir i Lunde. Her holdt Fylkeskoordinator Mariken Kjøhl fra Forum for Natur og Friluftsliv i Telemark et foredrag, og dato 05. septmber ble nevnt i forbindelse med åpningen av Friluftslivets uke hvor en håpet å sette nye rekord ved at 50.000 overnattet ute natt til 06. september 2015.


På speiderleir for første gang skal vi også ha det hyggelig, og når anledningen byr seg skal en selvsagt ta den..

Småspeiderne på Kretsleiren 2015

Publisert: 12.08.15

For de fleste var nok dette første speiderleir når småspeiderne ankom Grenland Krets leir 2015 i Lunde. Forventningene var store, fikk de sove de to nettene de skulle ligge i telt? Hva gjør en på en speiderleir?

Vi tror nok leiropplevelsene ga mange svar, og spesielt området rundt teltet til Gaupe hvor Mathias og Siver hadde laget de finurligste byggverk. Dessverre hadde regnværet gjort leirplassen om til søle og gjørme. Se hva småspeiderne opplevde i vår bildekavalkade...


23rd World Scout Jamboree 2015 er avsluttet  -  Mexico, USA og Canada ønsker velkommen til 24th World Scout Jamboree i West Virginia, USA, 2019

World Scout Jamboree 2015 avsluttet

Publisert: 10.08.15

Etter at vi som har vært hjemme og deltatt på kretsleir er det på tide å oppsummere de siste dagene på Verdensspeiderleiren i Japan. Det har vært en opplevelse for Vilborg og Sverre, og vi er sikre på at de har mye å fortelle til venner og speidere. Det er tilkommet oss en mengde bilder, men vi får konsentrere oss om en liten bildekavalkade.


Nå håper vi bare underlaget tar i mot så mye regn som de melder, ellers kan det virkelig bli gjørme. Kan vi få en gjentakelse av Landsleiren i 1985 når vannet steg så mye at leiren ble evakuert?

Grenland Krets: HAIKEN AVLYST tirsdag

Publisert: 03.08.15

Det ventes store nedbørsmengder over kretsleiren til Grenland Krets tirsdag 4. august. Her lar en sikkerheten gå foran opplevelsen å være på tur i regnværet, en riktig beslutning !!! Vi ønsker ikke at våre medlemmer skal få et dårlig minne fra en speiderleir og muligens ikke bli med på flere leire. Været kan en ikke rå over, og av den grunn ønsker en å arrangere en dagstur onsdag i samme terrenget.